Lias naar Main Capital onderdeel Inergy

Investeringsmaatschappij Main Capital heeft vorig jaar het Woerdense Inergy overgenomen en daar nu (april 2018) Lias Software uit Ede aan toegevoegd.

Inergy is een leverancier voor Business Intelligence software die vooral actief is in het bedrijfsleven. Lias is vooral actief in de gemeentelijke markt met haar software voor planning en control doeleinden. Na de overname van Lias telt Inergy ongeveer 130 medewerkers.

De algemeen directeur van Lias, Danny Bosman, blijft aandeelhouder voor een deel van de aandelen en treedt tevens toe tot de directie van Inergy. Main Capital wil Inergy in de toekomst nog verder laten groeien via overnames.

Door de overname van Lias versterkt Main Capital haar positie in de gemeentelijke softwaremarkt waar deze investeerder ook actief is via de Roxit Groep, met daarin ook Green Valley en Brein.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.